Hammarby Fritidsgård

Hammarbygården är en mötesplats för alla ungdomar från årskurs 7 upp t.o.m. 18 år, oavsett intresse. Vår idé är att alla inkluderas, alla har rätt att bli sedda och bekräftade.

Våra vanligaste aktiviteter
Vi bedriver öppen verksamhet där du kan spela pingis, schack, playstation, biljard, musik, spela spel, bingo, pyssla, måla, laga mat, ordna turnering i t.ex. playstation och mycket annat. Vi har även tillgång till Nybyggeskolans idrottshall där vi spelar fotboll, basket eller något annat kul. Ibland är det temaveckor som t.ex. i höstas när några fick bjuda på mat från sina hemländer. Självklart kan du också bara komma in och fika och umgås med kompisar och oss fritidsledare.

Grupper
Cafégrupp: har ansvar för inköp och försäljning i caféet.

Killfika / tjejfika: öppna grupper där du kan delta när du kan/vill. Grupperna träffas tillsammans med ledare från gården. Vi pratar om allt från hur det är att vara tonåring till musik, relationer och mycket annat. Vi gör även praktiska övningar, studiebesök, går på bio eller något annat kul. Det är gruppen som tillsammans bestämmer innehållet.

Fokusgrupper: består av ungdomar på gården som är med och bestämmer och planerar aktiviteter, teman, hur det ska se ut på gården och vilka trivselregler vi ska ha.

Utifrån önskemål bildas tillfälliga grupper, som t.ex. planerar en resa, deltar i fotbollsturnering eller spelar i band tillsammans.

Föräldrainformation
För oss är det viktigt att besökarna känner att de kan påverka och ta ansvar för verksamheten, att de kan lita på oss vuxna och att vi kan ge dem råd och stöd i olika situationer.
Vi vill att alla ungdomar tar avstånd från tobak, alkohol och andra droger. När vi blir oroliga tar vi kontakt med er föräldrar och informerar. Vi samarbetar med andra gårdar, områdets ungdomsförebyggare och Unggrupp.
På fritidsgården finns trivselregler som är till för att garantera trygghet för både besökare och personal.

Du som förälder är naturligtvis välkommen att besöka oss när du vill. Kom gärna och ta en titt på var din tonåring är på kvällarna och han/hon umgås med. Du kan också ringa oss om du har några frågor eller funderingar. Vi kan även erbjuda tonårsföräldrargrupp om intresse finns.

Kontaktuppgifter:
021-39 47 07 eller 021 -39 44 37

Avdelningschef
Josefine Mosell, 0721433780
josefine.mosell@vasteras.se

Vi som arbetar här:
Annette Bylund, Fritidsledare           annette.bylund@vasteras.se
Joakim Nyström, Fritidsledare         joakim.nystrom@vasteras.se
Bernt Fors, Fritidspedagog                 bernt.fors@vasteras.se