Fritid Centrum för

Uganda

För barn på samma planet i en annan värld.

Det hela startade en planeringsdag i augusti 2014. Personalen på Pettersbergs fritidsgård beslutade att starta ett värdegrundsarbete i form av ett insamlingsprojekt. Syftet med projektet var att öka omvärdsförståelsen och den empatiska förmågan hos fritidsklubbens barn och fritidsgårdens ungdomar. Vår förhoppning var att de skulle känna glädje och stolthet genom att bidra till att barn på samma planet i en annan värld fick ett bättre liv.

Vilka av alla barn skulle vi då välja att hjälpa? Alla, är svaret jag önskar jag kunde ge men lotten föll på ett litet barnhem i Kabale, Uganda. Barnhemmet drivs inte av någon stor organisation utan av en liten tjej med en stor själ och ett ännu större hjärta. Beslutsamheten och modet hon besitter har jag svårt att hitta ord för. Hon heter Emma Kock. Emma är helt beroende av gåvor och donationer för att kunna driva barnhemmet vidare och det är där vi kommer in i bilden.

Tillsammans med oss på Pettersberg jobbar också Skallbergets och Centralens fritidsklubbar och fritidsgårdar, alla under enheten Fritid centrum. Och tro mig, vår förhoppning om att våra barn och ungdomar skulle känna glädje och stolthet genom detta arbete har slagit in. Dessutom är den stolthet som vi i personalen känner för våra barn och ungdomar, obeskrivligt stor! Att få bevittna deras engagemang berör.

Följ vår resa!

Varmaste,
Veronica

Pettersbergs fritidsklubb och fritidsgård

Uganda, Kabale 2015 "Våra skitungar". Se filmen, klicka på bilden!